CEA MAI FRUMOASĂ COMUNĂ DIN PUGLIA - POLIGNANO A MARE

Daca iubesti Italia, este imposibil sa nu fi auzit de frumoasa comuna Polignano a Mare. Situata in regiunea Puglia din sudul Italiei, cu malurile sale inalte si stancoase, impanzita cu case din piatra alba si obloane colorate, cu marea de un turcoaz orbitor si renumita plaja cu pietre, ascunsa intre tarmuri.



Inspre Polignano a Mare poti sa calatoresti cu trenul din Bari, ca  intr-o jumatate de ora sa ajungi la destinatie.  De la gara, intr-o scurta plimbare pe jos, te gasesti in inima acestei mici localitati, dotata cu piatete, arbori cu flori roz, pavaje din piatra deschisa la culoare si mici restaurante, magazine, care iti ofera produse alimentare sau artizanale cu specific puglian.
Sentimentul care persista, odata ce ai ajuns aici, poate fi numit "cozy & wow", timp in care te pierzi pe stradutele inguste umbrite de locuintele localnicilor vorbareti, fiindca la orice pas, intalnesti usi deschise pe unde poti sa tragi cu urechea :)) . Sunt atat de frumoase toate! Fiecare proprietar  isi amenajeaza locuinta cu flori colorate si obiecte decorative fel si fel, in stil unic.

Si ce doresti sa intalnesti in Polignano?? Puncturile de view, de unde poti sa privesti marea si intinderea acestei localitati cocotata pe stanci inalte.  Alt obiectiv este " Grota Palazzese", restaurantul aflat in top 10 in lume, definit ca fiind unul din cele mai frumoase si spectaculoase locuri de luat masa.( care, apropo, se poate vedea sau savura bucate doar pe baza de rezervare).
Avand deschidere la mare, intalnesti pescari care se intrec in arta prinderii pestilor, pentru un pranz sau o cina cu familia. Ma gandeam in tot acest timp ce viata linistita si frumoasa au, cum singuri isi procura hrana, atat de proaspata, cum se intorc acasa unde nevestele ii asteapta pentru a pregatii delicioasa captura, ca mai apoi sa se aseze la masa, seara, savurand bucatele minunate... ( am cazut in starea de melancolie acum :)) ).
Urmatoarul obiectiv este plaja renumita din Polignano. Tolaneala la soare pentru cateva ore. Coboram pe trepte inspre mare, trecand pe sub viaductul din piatra alba ( parca ma repet cand spun "alb", insa nu ma pot satura de albbb ( iubesc albul) ). Ajunsa in acest punct , nu pot decat sa va spun ca am profitat de soare, de peisajul pe care culoarea marii il ofera si de tot ce imprejmuieste acest loc mirific. Va las sa va faceti o idee din imagini.
Daca ajungeti in Polignano, va rog sa incercati preparatele culinare si vinul ! Sa nu cumva sa plecati fara a degusta un pahar de vin rose ( la recomandarea patronului unui mic coffe shop " La caffetteria") si un paninii cu speck si sos de trufe ( deja imi lasa gura apa), in plussss, am fost rasfatata cu niste chiftelute de parmezan din partea casei :)))


As incheia printr-un ultim obiectiv turistic, si anume cu statuia lui Domenico Modugno, celebrul cantaret, care interpreteaza piesa "Volare", Polignano fiind locul sau de bastina.
Cand va programati o vacanta in regiunea Puglia, e musai sa notati pe lista Polignano a Mare, si cred ca o jumatate de zi e suficienta pentru a petrece timp in aceasta mica comuna atat de incantatoare.
                                               THE END OF MY DAY IN POLIGNANO!



























































































































































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CRACOVIA , ORASUL LEGENDELOR!

LACUL COMO, MILANO SI BERGAMO, PARTE A LOMBARDIEI

BARI, CAPITALA REGIUNII ITALIENE APULIA - partea I

MONOPOLI NU E DOAR UN JOC, CHIAR EXISTA!

UNIVERSUL ALBASTRU IN CROATIA - TROGIR, SPLIT SI OMIS - PARTEA I

BASMUL ORASULUI ALBEROBELLO

BOLOGNA , ORASUL "ROSU"